t-mote remote drive solution

Toyota t-rješenja na daljinski pogon

Toyota vozila berači opremljeni funkcijom daljinskog pogona t-mote povećavaju produktivnost u procesu biranja, poboljšavaju ergonomiju smanjujući umor operatera i doprinose sigurnijem radnom okruženju.

Šta je Toyota t-mote rješenje na daljinski pogon?

Komisioniranje je ponavljajuća i dugotrajna aktivnost, pri čemu vozači često stupaju u viljuškare kako bi odabrali robu i premjestili svoje viljuškare na sljedeće mjesto za preuzimanje. Komisioneri BT Optio OSE250 s funkcijom daljinskog pogona t-mote omogućava rukovatelju da pomiče viljuškar prema naprijed bez vožnje na viljuškaru. Vozač može jednostavnopomjerati viljuškar u prolazu s malim daljinskim upravljačem. Ovo jednostavno i efikasno rješenje za slobodne ruke omogućuje rukovatelju da se kreće iza ili pored viljuškara, osiguravajući da su uvijek spremni odabrati robu od regala do nosača tereta.

Kako t-mote može pomoći vašem poslovanju?

  • Produktivnost

Koncept daljinskog pogona skraćuje vrijeme radnog ciklusa, što zauzvrat povećava produktivnost komisioniranja operatera . U usporedbi sa komisionerima na ručno upravljanje, upotreba viljuškara sa daljinskim upravljanjem može iskazati povećanje do 20% u poboljšanju produktivnosti za identične komisione cikluse.

  • Ergonomija

Smanjivanje potrebe za stalnim napuštanjem i isključivanjem viljuškara smanjuje rizik od ozljeda i umora za vozača. Također omogućava operaterima slobodne ruke za preuzimanje robe, jer koristi samo mali daljinski upravljač koji se aktivira prstom.

  • Sigurnost

Viljuškar je opremljen sigurnosnim skenerima koji otkrivaju predmete do 1m ispred vozila i čine da se automatski zaustavi ili prilagodi svoj put kako bi se spriječio rizik od sudara i nezgoda. U daljinskom režimu viljuškar se kreće brzinom od 4km / h, a lampica upozorenja treperi da upozori prolaznike o kretanju viljuškara.

  • Troškovi

Kontrolirano ubrzanje i brzina rezultiraju manjim trošenjem ključnih komponenti, produžujući njihov vijek trajanja i smanjujući troškove servisa. Kontroliranje ponašanja viljuškara dovodi i do smanjenja potrošnje energije od 10%, što takođe predstavlja uštedetu troškova.

Get in touch
Driver using BT Optio for order picking

Asortiman naših proizvoda

Pogledajte naš kompletan asortiman viljuškara, uključujući regalne viljuškare, paletne viljuškare i komisionere.

Pročitaj više >

Berači

Naši birači  su savršeni za sve nivoe branja. Brzi su, efikasni i produktivni koji nude dobru ergonomiju.

Pročitajte više >

An autopilot doing horizontal transportation

Automatizacija

Naš automatizirani asortiman viljuškara i teretnih vozila nudi napredna, fleksibilna rješenja za efikasnije i ekonomičnije upravljanje robom.

Pročitate više

BT Staxio in warehouse

Trgovina na malo i skladišta

Minimizirajte prevoz i maksimizirajte brzinu od prijema robe do krajnjeg mjesta isporuke.

Pročitajte više >