8 faktora koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine viljuškara

Kada prvi put kupujete viljuškar, možda nije jasno na koje se kriterije trebate usredotočiti. Sa ovim vodičem uputiti ćemo Vas.

Vaša čeklista

Kojom vrstom robe se bavite?

Dobra polazišna točka je da pogledate sa kojom robom se bavite. Obavezno analizirajte sledeće:

1. Roba: kojom vrstom materijala se bavite? Uzmite u obzir njihovu težinu i veličinu, jer je ovo značajan aspekt koji određuje vrstu viljuškara. Radite li s jednom vrstom palete ili postoji razlika u veličini koja zahtijeva fleksibilnost? Jesu li tereti mali pojedinačni predmeti ili glomazne palete?

2. Skladištenje: kako se vaša roba distribuira po skladištu? Na primjer, procesi FIFO (prvi u, prvi) imaju različite zahtjeve od LIFO (zadnji u, prvi izlazak).

3. Slaganje: da li je to moguće kod vaše vrste robe? Razmislite da li vaša roba dopušta da se palete stave jedna na drugu i / ili u regali, ili ako robu jednostavno trebate transportirati vodoravno.

4. Regali: koje su dimenzije? Izmjerite ne samo visinu, već i dubinu vaših regala ili polica. Na ovaj način znate koliko vam se visok viljuškar treba podići da bi dosegao najviši nivo nosača.

Kakav je dizajn vašeg skladišta?

Da li se vaše operacije odvijaju u zatvorenom ili na otvorenom? Ako su vam potrebni viljuškari za vožnju na otvorenom, također morate biti sigurni da su sposobni za rad u različitim vremenskim uvjetima. Pogledajmo dizajn vašeg skladišta.

5. Stropovi: Koliko visoko možete podići jarbol? Nije bitna samo visina stropa, već posebno elementi koji se nalaze niže, poput prskalica i cijevi. Uvijek pazite da izmjerite i uzmite u obzir najnižu visinu stropa.

6. Portovi i vrata: koliko su visoka i široka? Izmjerite ih na oba načina kako biste osigurali lako prolazak kamiona koje odaberete, bez oštećenja šasije ili skladišne ​​infrastrukture.

7. Prolazi: Izmjerite širinu i dužinu svih staza. Provjerite i materijal i stanje poda. Od čega se sastoji i može li potrajati do utovara? Je li glatka i postoje li nagibi?

8. Udaljenost: trebate li voziti velike udaljenosti sa svojom robom? Ili vam treba jednostavno oprema za jednostavno kretanje materijala? Vodite računa o udaljenosti i frekvenciji vožnje.

Now you have a few ideas what to look for. Read more about our differnet truck models and compare the different trucks.

Go to truck finder

BT Staxio 1t Kompakt

BT Staxio 1t Kompakt

  • Lagan i kompaktan
  • Jednostavno za održavanje
  • Niska potrošnja energije
  • Automatsko podešavanje visine (Opcija)
  • Pametni viljuškar: jednostavan za povezivanje, monitoring i unapređenje